Vil gi hivmedisiner til hivnegative

I et pilotprosjekt som skal igangsettes i USA i 2012 vil hivnegative menn som har sex med menn tilbys hivmedisiner for å forebygge videre spredning av hiv, melder Folkehelseinstituttet.

scheduleOppdatert: 23.08.2017

createForfatter: Av Bente Bendiksen

labelEmner:

Studier har vist at antiretrovirale medikamenter som brukes i behandlingen av hivpositive også kan forebygge hivsmitte. Dette kalles pre-eksponerings profylakse (PREP). Det amerikanske folkehelseinstituttet (NIH) og helsemyndighetene i San Francisco planlegger å iverksette et PREP pilotprosjekt i første halvdel av 2012 hvor deltakerne er menn som har sex med menn (MSM) med høy risiko for hivsmitte.

Pilotprosjektet skal blant annet undersøke i hvor stor grad menn som har sex med menn er interessert i PREP og hvordan man best kan administrere tiltaket.

Folkehelseinstituttet

 

 

Les også

schedule13.05.2024

→ Per Miljeteig tildeles Kongens fortjenstmedalje  

Mandag 13. mai ble aktivist og tidligere styreleder i HivNorge, Per Miljeteig tildelt Kongens fortjenestmedalje. Statsforvalter Valgerd Svarstad Haugland var til stede på seremonien på Håndverkeren i Oslo for å overrekke medaljen.

schedule08.05.2024

→ HivNorge søker ny rådgiver

Vi søker nå etter en rådgiver i 100% stilling til å bli en del av laget. I dag er vi 7 personer som jobber både selvstendig og i team, vi har en flat struktur der alle ansatte rapporterer direkte til generalsekretær. Vi lover spennende utfordringer og muligheten til å gjøre en forskjell.