HivNorge på OSLOErotic

I helgen ble film og kunstfestivalen OSLOErotic arrangert for første gang. Festivalen ble arrangert på kulturarenaen SALT i Oslo, med visjon om å presentere publikum og samfunnet for en sunn relasjon til seksualitet. Som en del av festivalens faglige program deltok HivNorge i en sofasamtale om hiv og sex.

scheduleOppdatert: 13.09.2023

createForfatter: Guro Sørensen

labelEmner:

Festivalens program bestod av filmvisninger, kunstutstillinger, sauna og faglige samtaler. HivNorge var invitert inn til å delta i en sofasamtale om temaet hiv og sex. I sofaen var HivNorge representert ved styremedlem og PrEP-bruker Torgeir Meland Landaas, frivillig Ole Christian Pedersen og rådgiver Guro Sørensen. Samtalen ble moderert av OsloErotics prosjektleder, Samaj Ai Bandéh, som ledet samtalen inn på viktige temaer om hivsituasjonen i Norge i dag, og at mennesker som lever med hiv og er på vellykket behandling ikke kan smitte.

Under samtalen fortalte HivNorges frivillig, hivinformant og tidligere styremedlem Ole Christian om hans erfaring med å leve med hiv og hvordan hans valg om å være åpen om sin hivstatus, både privat og offentlig, har vært en positiv påvirkning i hans liv. Ole Christian har blant annet holdt foredrag, blitt intervjuet av ulike aviser og delt åpent om det å leve med hiv på riksdekkende TV.

Moderator Bandéh satt og søkelys på den hiv-forebyggende behandlingen PrEP, og Torgeir delte erfaringer om hvordan PrEP har bidratt til å endre holdninger og redusere frykt for hiv, siden behandlingen ble innført i Norge i 2017. HivNorge driver et aktivt informasjonsarbeid for å opplyse om PrEP. Men, da det avslutningsvis ble åpnet for spørsmål fra salen, etterlyste et tydelig engasjert publikum mer informasjon om PrEP i flere kanaler, eksempelvis i medier og seksualundervisning på skolen. Dette viste at det er stor interesse for PrEP, og et behov for å drive bredere opplysningsarbeid for å nå ut med informasjon om den hiv-forebyggende behandlingen.

Foto: HivNorge

Foto: HivNorge

Les også

schedule10.04.2024

→ Forebygging, testing og behandling eliminerer hiv

Tidlig diagnostikk, raskest mulig oppstart med antiretroviral behandling av hivinfeksjon, kondombruk og tilbud om forebyggende behandling (PrEP) til spesielt risikoutsatte er de viktigste hivforebyggende tiltakene, ifølge Folkehelseinstituttet.

schedule05.04.2024

→ Husk søknadsfristen til Hivfondet

Lever du med hiv og er i en vanskelig økonomisk situasjon? Neste søknadsfrist for Hivfondet er 1. mai.