Frigjøringen ble satt tilbake

En rekke interesserte personer trosset finværet og Pride Park-åpningen onsdag kveld for å høre på samtalen om hvordan 40 år med hiv hadde påvirket homofile menn og det skeive miljøet. Samtalen var en del av Pride House 2023.

scheduleOppdatert: 29.06.2023

createForfatter: Sekretariatet

labelEmner:

Samtalen mellom FRI-leder Inge Alexander Gjestvang, medlem av Oslo kommunes råd for kjønns- og seksualitetsmangfold Per-Karsten Nordhaug, journalist, forfatter, forlegger og politiker Arve Juritzen og HivNorges generalsekretær Anne-Karin Kolstad ble ledet av Halvor Frihagen, juridisk og politisk rådgiver i HivNorge.

Paneldeltakerne representerte på en måte de som vokste opp på 80- og 90-tallet, samt tidlig 2000-tallet og svarte på spørsmålet om hva smittefrykten gjorde for dem personlig og for miljøet generelt. Det var en periode hvor frykten for å bli smittet var stor og stigmaet enda større – også innad i homomiljøet. Aids-epidemien satte frigjøringen fra 70-tallet flere skritt tilbake ble det påpekt, men samtidig ble det også større åpenhet og oppmerksomhet omkring homoseksualitet. 

Les også

schedule10.04.2024

→ Forebygging, testing og behandling eliminerer hiv

Tidlig diagnostikk, raskest mulig oppstart med antiretroviral behandling av hivinfeksjon, kondombruk og tilbud om forebyggende behandling (PrEP) til spesielt risikoutsatte er de viktigste hivforebyggende tiltakene, ifølge Folkehelseinstituttet.

schedule05.04.2024

→ Husk søknadsfristen til Hivfondet

Lever du med hiv og er i en vanskelig økonomisk situasjon? Neste søknadsfrist for Hivfondet er 1. mai.