Invitasjon til online kunstutstilling

Invitasjon til online kunstutstilling hvor det lanseres kunstverk inspirert av utfordringene i å leve med hiv i Norge og Romania.

scheduleOppdatert: 22.03.2022

createForfatter: Alaa Zerbo

labelEmner:

15 moderne kunstverk inspirert av de utfordringene man har av det å leve med hiv i Romania og Norge er presentert for publikum gjennom virtuell kunstgalleri. Klikk her for å besøke kunstverket.

Dette kunstverket ble mulig ved hjelp av prosjektet When ContempArt helps Social. Dette prosjektet med Modernekunst, Sember Musica assosiasjon i Romania og det norske firmaet Zebel Design Fishbain ønsker gjennom sitt arbeid å redusere stigma knyttet til hiv i begge landene. Kunstverkene er utviklet av 15 rumenske og norske artister.

Prosjektet ble lansert etter funnene av en studie som ble gjennomført av The National Council for Combating Discrimination i Romania som viste at de som lever med hiv er den største gruppen som er utsatt for diskriminering.

For mer detaljer se her.

Les også

schedule30.04.2024

→ Utbrudd av mpox i Stockholm

Ifølge folkehelsemyndighetene i Sverige, pågår det nå et utbrudd av mpox i Stockholm. De anbefaler derfor personer i risiko for å bli smittet med mpox, å vaksinere seg.

schedule30.04.2024

→ Høring om tilgang og prioritering av behandling

Helse- og omsorgsdepartementet har innhentet høringsinnspill i forbindelse med høringen «Rapport fra ekspertgruppen om tilgang og prioritering». HivNorge stiller seg bak ekspertgruppens anbefalinger, og vektlegger at det ikke innebærer likebehandling å behandle forskjellige personer og grupper, med forskjellige behov, alder, prognose, komorbiditeter osv likt.