Invitasjon til online kunstutstilling

Invitasjon til online kunstutstilling hvor det lanseres kunstverk inspirert av utfordringene i å leve med hiv i Norge og Romania.

scheduleOppdatert: 22.03.2022

createForfatter: Alaa Zerbo

labelEmner:

15 moderne kunstverk inspirert av de utfordringene man har av det å leve med hiv i Romania og Norge er presentert for publikum gjennom virtuell kunstgalleri. Klikk her for å besøke kunstverket.

Dette kunstverket ble mulig ved hjelp av prosjektet When ContempArt helps Social. Dette prosjektet med Modernekunst, Sember Musica assosiasjon i Romania og det norske firmaet Zebel Design Fishbain ønsker gjennom sitt arbeid å redusere stigma knyttet til hiv i begge landene. Kunstverkene er utviklet av 15 rumenske og norske artister.

Prosjektet ble lansert etter funnene av en studie som ble gjennomført av The National Council for Combating Discrimination i Romania som viste at de som lever med hiv er den største gruppen som er utsatt for diskriminering.

For mer detaljer se her.

Les også

schedule10.04.2024

→ Forebygging, testing og behandling eliminerer hiv

Tidlig diagnostikk, raskest mulig oppstart med antiretroviral behandling av hivinfeksjon, kondombruk og tilbud om forebyggende behandling (PrEP) til spesielt risikoutsatte er de viktigste hivforebyggende tiltakene, ifølge Folkehelseinstituttet.

schedule05.04.2024

→ Husk søknadsfristen til Hivfondet

Lever du med hiv og er i en vanskelig økonomisk situasjon? Neste søknadsfrist for Hivfondet er 1. mai.