Deputasjon i Helse- og sosialutvalget i Oslo kommune

Helse- og sosialutvalget i Oslo kommune, med generalsekretær Anne-Karin Kolstad og juridisk rådgiver Halvor Frihagen, for å påvirke Oslo-budsjettet for 2022. 

scheduleOppdatert: 02.11.2021

createForfatter: Sekretariatet

labelEmner:

HivNorge søkte om 1 million i støtte til vårt arbeid for 2022, men ble innstilt av Velferdsetaten for et tilskudd på bare halvparten.  

I dagens høring argumenterte vi for en økning av beløpet og fremmet tre særskilte områder vi trenger penger for å arbeide med. Tiltak for å bedre livssituasjonen for den økende andelen eldre med hiv, bedre kvalitet på brukerrepresentasjon i helseforetak og andre organer og til sist, midler til tiltak rettet mot chemsexmiljøet.  

Samtidig etterlyste vi den annonserte gjennomgangen av kommunens tiltak på hivfeltet i Oslo og ba komiteen støtte vårt forslag om at Oslo Kommune forplikter seg til å bli med i UNAIDS kampanje Fast Track Cities. HivNorge har sammen med den europeiske ledelsen av kampanjen Fast Track City sendt en formell henvendelse til byrådslederen i Oslo der vi argumenterer for at Oslo kan dra nytte av å bli en del av nettverket  Fast Track Cities, sammen med blant annet Paris, København, Bangkok, Lagos, San Francisco og mer enn 300 andre byer.  

Vi hadde sendt inn et skriftlig høringsnotat til komiteen som du finner her

Les også

schedule24.03.2024

→ Ja, vi kan stoppe tuberkulose!

Verdens tuberkulosedag markeres 24. mars hvert år. Vi vil bruke denne dagen til å oppfordre norske politikere til å ta tuberkulose på alvor. Tuberkulose tar liv, den kan ramme alle, og den koster verden milliarder av kroner i helsekostnader og produktivitetstap. Samtidig vet vi hva som skal til for å stoppe den. Det er rett og slett en vinn-vinn-investering.

schedule22.03.2024

→ God påske

HivNorges kontor holder stengt hele påskeuken. Vi er tilbake tirsdag 2. april.